Lokalne TemeSaopćenjaKUD "Visoko": Pozivamo vas da dođete na koncert i podijelite s nama...

KUD “Visoko”: Pozivamo vas da dođete na koncert i podijelite s nama radost druženja

Dragi poštovaoci tradicije i kulture naroda Bosne i Hercegovine,

KUD “Visoko” Visoko uz pokroviteljstvo Općine Visoko i Općinske načelnice mr.csi Amre Babić, a u saradnji sa Franjevačkom klasičnom gimnazijom organizuje V smotru folklora.
Ove godine smotra je posvećena našoj domovini Bosni i Hercegovini i njenom  Danu državnosti, kao i nastupajućim Božićnim praznicima.
Ponosni smo što ćemo ove godine imati priliku da, pored sva tri ansambla KUD-a “Visoko”, ugostimo tri možda najbolja društva u Bosni  i Hercegovini, i to:
  • AKCUS “SELJO” Sarajevo
  • KUD “Bosnia Folk” Zenica
  • KUD “Modrački mornari” Šerići
Pored njih, publika će imati priliku da vidi reviju narodnih nošnji Etno-radionice “Miraz” Jablanica, kao i da posluša vokalne soliste KUD-a “Visoko”.
Pozivamo vas da dođete na ovaj koncert i podijelite s nama radost druženja.
Koncert će se održati u dvorani Franjevačke klasične gimnazije u subotu 3. decembra sa početkom u 18:00 sati.
Ulaz je slobodan.
Vaš KUD “Visoko”

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE