Lokalne TemeČlanovi KUD-a "Visoko" na seminaru u Zenici

Članovi KUD-a “Visoko” na seminaru u Zenici

Nakon ovog seminara, rukovodioci visočkog KUD-a će biti bogatiji za znanja o tradicionalnim muslimanskim igrama iz okoline Zenice, tradicionalnim pravoslavnim igrama iz okoline Doboja i tradicionalnim katoličkim igrama iz okoline Banjaluke.
KUD “Visoko” na ovaj način nastavlja s redovnim aktivnostima na čuvanju i promovisanju tradicije naroda iz cijele Bosne i Hercegovine.
Ansamal naredne sedmice putuje na smotru folklornih ansambala u turski grad Bartin gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Po povratku iz Bartina KUD će u Visokom organizovati međunarodnu smotru folklora na gdje će biti predstavljene igre naroda koje čine balkanski mozaik tradicije.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE