Naslovnica Lokalne Teme KUD “Vi...

KUD “Visoko” Visoko i BZK “Preporod” Visoko: Javno se ograđujemo od festivala ‘Mladi pjevaju sevdalinke’

666
PODIJELI
Povodom druge polufinalne večeri festivala “Mladi pjevaju sevdalinke” na našu adresu stiglo je saopštenje iz KUD “Visoko” Visoko i BZK “Preporod” Visoko. Prenosimo ga u cijelosti.
-KUD “Visoko” Visoko i BZK “Preporod” Visoko, u saradnji sa Udruženjem “Moske” iz Donjeg Moštra, intenzivno su radili od septembra mjeseca prošle godine na organizovanju festivala “Mladi pjevaju sevdalinke”. Prije mjesec dana, tačnije poslije prve polufinalne većeri, Udruženje “Moske” samostalno je počelo donositi važne odluke za održavanje Festivala.
Rezultat toga je,  i pored upozorenja, samostalno organizovanje finalnog koncerta za koji smo saznali iz medija. Ovim putem se javno ograđujemo od koncerta u nedjelju 15. maja u Donjem Moštru.
Izvinjavamo se roditeljima i takmičarima što je jedna plemenita ideja sa najboljim namjerama otišla na stranputicu.
Zahvaljujemo se direktorima i nastavnicima svih osnovnih škola na području Općine Visoko na izuzetno dobroj saradnji.
Hvala i sponzorima koji su pripremili jako vrijedne nagrade, a koje, nažalost, neće doći do onih kojima je to namijenjeno.
Žao nam je što smo ih doveli do ove neprijatne situacije, ne našom krivicom. S obzirom na to da su KUD “Visoko” i BZK “Preporod”, u potpunosti pokrivali sve troškove ove manifestacije i njeni su većinski suvlasnici, putem nadležnih organa tražit ćemo zaštitu svojih prava. –

BZK “Preporod” Visoko

KUD “Visoko” Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.