“Pjesma je nastala kao tok misli i igra riječi. Poruka je očigledna, tj. kako je ubijena vrhunska umjetnost u nas. Praviti ambiciozni videoklip mi je također nemoguća misija, tako da sam odlučio napraviti nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovdje se ne juri za lajkovima, već za razumijevanjem trenutka u kome se nalazimo”, objašnjava frontmen Baba Žika Milenković.

“Primabalerina” je pjesma koja prikazuje poznatu uvrnutu duhovitost Baba, ovaj put smještenu u dodatno pomjereni ambijent svadbe.

Žika ističe da “pjesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo, a jedino što svijetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst”.

Autor pjesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je lyrical video montirao Srđan Mitrović.

Prvi samostalni koncert Baba u Beogradu poslije više od 20 godina pauze odigrat će se u subotu 1. aprila u Mikser hausu, a Žika ne najavljuje “klasičan koncert, već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomjerenog”.

Babe, čuvene po hitovima kakvi su “Noć bez sna”, “Ko me ter'o”, “Da te vidim golu” i “Slanina”, publici u Mikseru priredit će “šarolik i osvježen repertoar, koji će uključivati i par pjesama koje ljudi do sada nisu čuli”, sa predstojećeg novog albuma benda.

Babe su, pored Žike, gitarista Zoran Ilić-Ilke, basista Dejan Škopelja Škopi, bubnjar Goran Ljuboja Trut, kao i mlade snage gitarista Stefan Aćimović i klavijaturistkinja Luna Škopelja.

klix.ba/visoko.ba