PreporukaLikeKultur Shock i Edo Maajka objavili pjesmu „Sloboda“ na 1. svibnja

Kultur Shock i Edo Maajka objavili pjesmu „Sloboda“ na 1. svibnja

Na međunarodni praznik rada, Kultur Shock i Edo Maajka objavili su pjesmu „Sloboda“, a njihova još jedna zajednička pjesma „Staza Manjine“ izaći će za nekoliko dana.

 Ove dvije nove pjesme, nastale su u zajedničkoj kolaboraciji preko tri kontinenta. Pjesme su i rezultat njihovih nastojanja da premoste žanrovske ograde i udruže snage u promicanju humanih vrijednosti, socijalne pravde i muzičkog nekonformizma.

 “Edu smo sreli prvi put na našem koncertu u zagrebačkoj Tvornici prije nekoliko godina i odmah smo – kliknuli”, kaže gitarist Kultur Shocka Val Kiossovski. Par godina kasnije, sreli su se ponovno na Feragosto Jam festivalu u Hrvatskoj gdje im je čekanje na početak nastupa omogućilo da popričaju i dođu do spoznaje da bi zaista trebali nešto napraviti zajedno.

Obilježavajući ove godine 20-tu godišnjicu rada i stvaranja glazbe, želja za stvoriti nešto drugačije, van ‘njihovog elementa’ usmjerila je Kultur Shock da napokon krenu u realizaciju  ideja iz te kasne festivalske noći. „Edo je taj“, kaže pjevač i frontmen Đino Srđan Jevđević, te naglašava kako je bilo fascinantno osmisliti i napisati te dvije pjesme s Maajkom tijekom dana kojeg su proveli zajedno u Zagrebu početkom ove godine.“

Rezultat svega su dvije pjesme koje neprimjetno stapaju karakteristične stilove i zvuk obje strane i spajaju liričku mudrost Ede i Srđana. „Ne postoji sloboda dok su zidovi i bodljikave žice oko nas, a ti zidovi i ta ograda su danas naša realnost – svugdje oko nas. Kako smo dublje ulazili u ovaj projekt, shvatio sam da mi ovo zapravo jako pomaže izbaciti sve te emocije iz sebe,“ kaže Edo Maajka.

 Snimljene u Seattleu, pod palicom legendarnog Jacka Endina, s dodatnim snimkama produciranim u Tel Avivu, pjesme su nedvojbeni primjer kako je globalna muzička kolaboracija novi standard u današnjem povezanom i umreženom svijetu.

„Ni mi, a ni Edo nismo skrenuli u pop i komercijalizaciju u svrhu slave i para,“ kaže Kiossovski, te dodaje: „Dijelimo iste vrijednosti i ideale, sličan muzički ukus i svatko od nas na svoj način iskazuje poštovanje prema muzičkom i kulturnom naslijeđu Balkana. I općenito, rocku i hip-hopu. I to smo snimili – jasno i glasno“.

 Edo Maajka i Kulture Shock udružit će snage ove godine i na OK Festu istog dana, na istom stage-u 3.lipnja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE