ZDKKulturno-sportska manifestacija "Kakanjski dani 2017" počinje u ponedjeljak

Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2017” počinje u ponedjeljak

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj i ove godine organizuje Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“ koja će početi u ponedjeljak 31.07. i traje do 05.08.2017. godine.

Ovogodišnja manifestacija će biti bogata raznolikim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima koji su prilagođeni svim generacijama.

Dostavljamo Vam spisak svih aktivnosti kao i pozivnicu na Defile “Ulicama grada” gdje će učešće uzeti mnogobrojna kulturno-umjetnička društva, Rudarska glazba, Obdanište „Mladost“, KRG „Pirueta“ i Konjički klub „Vilenjak“. Defileu će se pridružiti općinski vijećnici, privrednici te sportisti. Nakon defilea slijedi svečano otvaranje Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“ i smotra folklora.

Premijera dokumentarnog filma “Dom naših želja – 50 godina JU KSC” je zakazana za 05.08.2017. godine u Parku Doma kulture, sa početkom u 20:00 sati.

Svečano otvorenje je planirano za 31.7.2017. godine. U 18:30h planirano je okupljanje i Defile KUD-ova i defile Rudarske glazbe ispred Sahat kule do Main Stage-a, gdje je u 19:00h planirano svečano otvorenje Kulturno-sportske manifestacije.

Ovogodišnji “Kakanjski dani 2017” će završiti sa svečanim programom – Izložbom i premijerom dokumentarnog filma “Dom naših želja – 50 godina JU”. Zajednički program ujedno predstavlja krunu rada jedine kulturne, sportske, edukativne i zabavne ustanove u Kaknju, kao i pečat na ovogodišnju Kulturno-sportsku manifestaciju “Kakanjski dani” i ciejlu godinu koja je u znaku obilježavanja ovog velikog jubileja za sve građanke i građane općine Kakanj.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE