ZDKSportKŽK Čelik traži pomoć za opstanak

KŽK Čelik traži pomoć za opstanak

Saopštenjem za javnost oglasila se uprava Košarkaškog ženskog kluba Čelik. Kako se navodi u saopštenju svake godine početkom septembra mjeseca ekipa Košarkaškog ženskog kluba Čelik počinjala je pripreme za novu takmičarsku sezonu. Da li će i ove godine biti tako veliko je pitanje.

Naime, Ženski košarkaški klub Čelik sa osvojenih ukupno pet titula na državnom nivou u posljednjem Olimpijskom ciklusu postao je najuspješniji kolektiv u Zenici, ali ni to nije bilo dovoljno da postane prepoznatljiv u društvenoj zajednici, te se ovih dana nalazi u bezizlaznoj situaciji koje će gotovo sigurno rezultirati da seniorska ekipa neće nastupati u Prvenstvu BIH, a to bi ujedno značilo i lagano gašenje kluba.

Čelik je možda i jedini klub u regionu koji je doživio sudbinu da ga napuštaju djevojčice od 15 ili 16 godina. Zbog teške finansijske situacije ovih dana Klub su napustile Nedžla Kovačević koja će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Njemačkoj, Sara Heljić koja ide u Mađarsku, Andrijana Reljić odlazi na studije u SAD, te Merjema Bučuk za koju su interes iskazali pojedini italijanski klubovi.

Najbolja igračica u prošloj sezoni Aldijana Iriškić na vrhuncu karijere mora potražiti novu sredinu ili pak prestati sa aktivnim igranjem košarke. U ovakvim okolnostima klubu jedino ostaje da prijavi ekipu za Ligu mladih, ali s obzirom na tendenciju odlaska igračica veliko je pitanje da li će se moći okupiti 12 djevojčica koje će nastupati u pomenutom takmičenju.

Ukoliko se u narednih desetak dana ništa ne promjeni kada je značajnija podrška u pitanju, Košarkaški ženski klub Čelik sa svim svojim trofejima odlazi u historiju, kaže se na kraju saopštenja uprave Košarkaškog ženskog kluba Čelik.

 

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE