SvijetEvropaLavrov zaprijetio SAD-u zbog zaplijenjenih diplomatskih objekata

Lavrov zaprijetio SAD-u zbog zaplijenjenih diplomatskih objekata

Lavrov je kazao da “razmatra konkretne mjere” kao odgovor, ali nije dao više detalja, javlja BBC.

Neimenovani ruski zvaničnici ranije su kazali da su spremni protjerati oko 30 američkih diplomata i zaplijeniti američku državnu imovinu.

Obamina administracija je u decembru protjerala 35 ruskih diplomata i zatvorila dva obavještajna objekta, nakon što su američki obavještajni izvori optužili ruske državne agente za hakiranje kompjutera Demokratske partije kako bi naštetili predsjedničkoj kampanji Hillary Clinton.

Lavrov je ruskim medijima rekao da je “prosto sramotno da tako velika zemlja kao što su Sjedinjene Države, nositelj međunarodnog prava, ostavi situaciju u takvom zamrznutom stanju”.

– Pravda i međunarodno pravo moraju biti ponovo uspostavljeni – izjavio je Lavrov, optužujući američki kongres za “rusofobiju”.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE