SportNogometLazio slavio protiv Juventusa u finalu Superkupa, prvi trofej za Lulića kao...

Lazio slavio protiv Juventusa u finalu Superkupa, prvi trofej za Lulića kao kapitena

U posljednjih sedam međusobnih susreta svaki je put slavila Stara dama, a Nebeskoplavi pritom nisu postigli niti jedan pogodak. Sinoć su obje tradicije prekinute, a Lazio je sve naplatio s kamatama.

Juventus je žestoko krenuo u utakmicu i već nakon pet minuta imao je dvije velike šanse.

Oba puta proslavio se Lazijev golman Strakosha, koji je prvo sjajno odbranio udarac Cuadrada, a potom i šut Higuaina.

Igrao se 31. minuti kada je sudija Massa dosudio penal za Lazio kojeg je skrivio golman Buffon.

Siguran s bijele tačke bio je Immobile poslavši loptu u jednu, a Buffona u drugu stranu.

Legendarni golman iskupio se samo tri minute kasnije kada je sjajno odbranio udarac Leive pod prečku pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:0.

Samo devet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da Lazio udvostruči prednost. Sjajni Immobile je postigao gol glavom iz teške pozicije.

Juventus je najbliži smanjenju prednosti bio u 65. minuti kada je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić pucao iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

Alberto je u 76. minuti mogao dokrajčiti Juventus. Ipak, Buffon je fantastično odbranio udarac upućen s ivice šesnaesterca.

Kazna je stigla pet minuta prije kraja meča kada je Dybala namjestio loptu za slobodnjak na 27 metara i onda prekrasno pogodio za nadu Juventusu.

Sjajni Argentinac je potom u 91. minuti poravnao rezultat iz penala, a dramatična završnica okončana je golom Murgije u 93. minuti za konačno slavlje Lazija.

Pjanić je u redovima poražene ekipe odigrao cijeli meč, dok je drugi bh. reprezentativac Senad Lulić bio kapiten Lazija, a igru je napustio u 75. minuti.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE