SportNogometLeganes bolji od Alavesa, Valencia savladala Las Palmas

Leganes bolji od Alavesa, Valencia savladala Las Palmas

Leganes je slavio pogotkom Gabriela iz 24. minute, ali je sve vjerovatno moglo biti znatno drugačije da je Garcia realizirao penal za Alaves u 17. minuti meča.

Loptu koju je s blijele tačke šutirao Garcia doslovno je uhvatio golman domaćeg tima Cuellar koji je jedan od junaka ove pobjede.

Alaves je prošlu sezonu okončao na jako dobrom devetom mjestu La Lige, ali je najveći uspjeh zapravo bio plasman u finale španskog Kupa Kralja u kojem je slavila Barcelona (3:1). Ipak, ovu sezonu Alaves je počeo porazom, a na klupi je debitovao novi trener Lusi Zubeldia koji je zamijenio Mauricija Pellegrina koji sada vodi Southampton.

Pobjedu je ostvarila i Valencia koja je na Mestalli rezultatom 1:0 pobijedila Las Palmas. Gol odluke postigao je Zaza u 22. minuti što je njegov četvrti gol u posljednjih pet ligaških utakmica za Šišmiše na domaćem terenu. Gosti su od 33. minute igrali bez Alena Halilovića koji je postao prvi igrač La Lige koji je u sezoni 2017/18. dobio crveni karton.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE