SportNogometLeganes stigao do visoke pobjede protiv Deportivo La Corune

Leganes stigao do visoke pobjede protiv Deportivo La Corune

Na taj način uspjeli su svog suparnika preskočiti na tabeli i približiti se luci spasa. Leganes je prije ovog dvoboja bio svega dva boda iznad zone ispadanja pa se trijumf nametao kao imperativ.

Igrao se 19. minut kada je Szymanowski sjajnim udarcem domaće doveo u vodstvo od 1:0. Jedanaest minuta poslije Mantovani je nakon kornera udvostručio vodstvo. Leganes je na poluvremenu imao prednost od 2:0.

Domaći su nastavili napadati i u nastavku. U 59. minuti Siovas je pogodio prečku. Pola sata prije kraja utakmice gosti su ostali sa igračem manje u polju. Crveni karton dobio je Albentosa.

Leganes je brojčanu prednost iskoristio u finišu, prvo je Lopez 81. minuti pogodio za 3:0, dok je Bueno u posljednjim trenucima meča postavio konačnih 4:0. Izuzetno važna pobjeda Leganesa koji vodi borbu za opstanak.

 Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE