SportNogometLeicester dogovorio transfer golmana Eldina Jakupovića iz Hull Cityja

Leicester dogovorio transfer golmana Eldina Jakupovića iz Hull Cityja

Jakupović je napustio trening kamp Tigrova u Portugalu kako bi otputovao na pregovare s Lisicama.

Rođeni Prijedorčanin je prošle sezone nekoliko puta impresionirao svojim nastupima, a zanimanje za njega ranije su iskazali Leicester, Crystal Palace i Watford.

Za švicarsku reprezentaciju je upisao jedan nastup, a proslavio se na mečevima prošle sezone protiv Manchester Uniteda i Liverpoola.

Leicester je već ranije ovog ljeta doveo štopera Harryja Maguirea iz Hulla, a pristigli su i Vincent Iborra iz Seville i mladi Sam Hughes.

Hull je izgubio veliki broj prvotimaca ovog ljeta uključujući i Curtisa Daviesa i Toma Huddlestona, koji su otišli u Derby county, te Josha Tymona, koji je prešao u Stoke City.

Jakupović će također njihovim putem, a za mjesto čuvara mreže u Leicesteru borit će se protiv Kaspera Schmeichela.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE