SportNogometLeicester najgori branilac naslova

Leicester najgori branilac naslova

Aktuelni prvak Engleske Leicester City u prvih 13 kola osvojio je 13 bodova što je najgori ulazak u sezonu jednog branioca naslova najjače engleske lige u posljednje 54 godine. “Lisice” trenutno samo dva boda dijele od zone ispadanja. Uspjeli su pobijediti u samo tri utakmice, a izgubili su šest.
U historiji takmičenja jedino je Ipswich Town u sezoni 1962./63. osvojio manje bodova (11), pod pretpostavkom da su za pobjedu dodjeljivana tri boda.
S druge strane, klub Claudia Ranieria ostvario je veliki uspjeh u grupnoj fazi Lige prvaka, gdje su kolo prije kraja grupne faze osigurali plasman u osminu finala najelitnijeg klupskog takmičenja, te tako ispisali historiju.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE