Lokalne TemePolitikaLejla Imamović (DF): Visoko je grad u kome su kriminalci, policajci i...

Lejla Imamović (DF): Visoko je grad u kome su kriminalci, policajci i političari u uskoj vezi

Na današnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Lejla Imamović (DF) iskoristila je svoje poslaničko pravo, i tražila od MUP-a ZDK da Skupštini dostavi pismeni izvještaj o trenutnom stanju broja zaposlenika u Policijskim stanicama i Policijskim upravama iz jedanaest općina kantona, kao i grada Zenice. Imamović je tražila podatke koji treba da sadrže broj uposlenika, te broj onih koji bi trebali biti uposleni, odnosno procenat onih koji nedostaju.

Imamović se obratila ministru MUP-a Nikoli Arseniću, ističući da ona razumije da broj uposlenika jedne Policijske stanice ili Policijske uprave ovisi o više faktora, kao što su broj stanovnika, veličina općine i drugo, ali da obzirom na lošu bezbjedonosnu situaciju, ovo ministarstvo razmotri da u skladu s tim, općina Visoko bude prioritet u popunjavanju redova policijskih službenika.

„Ja sam nekoliko puta u toku mandata, kada su se u Visokom vodili ulični ratovi, pucnjave automatskim puškama i ranjavanja, skretala pažnju na često narušavanje javnog reda i mira i isticala da PU Visoko mora biti popunjena adekvatnim stručnim kadrom kako bi pripadnici policije mogli obezbjediti i osigurati javni red i mir. Ja moram reći da je ovo grad u kome su politika, policija i kriminalci u uskoj vezi, a dokaz za to je stanje narušene bezbjednosti u kampanji koja je u toku. Imamo pritisak na građane i javno mnjenje. Novinar RTV Visoko je fizički napadnut, i to nije prvi slučaj, pred sami početak kampanje napadnut je i vlasnik jednog lokalnog portala. Molim Vas da razmotrite moj prijedlog i da Visoko uzmete kao prioritet u popunjavanju redova policijskih službenika.“

Imamović je također od Vlade ZDK tražila podatke o broju uposlenih po resorima, odnosno ministarstvima, stručnu spremu, radno mjesto i općinu iz koje dolaze, stavljajući akcenat na općine iz kojih dolaze zaposlenici u ministarstvima Zeničko-dobojskog kantona.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE