Naslovnica Lokalne Teme Politika Lejla Imamovi...

Lejla Imamović Jamaković (DF): Ukoliko se ne riješi bezbjednost građana u Visokom sa svojim sugrađanima doći ću ispred Vlade i Skupštine da protestvujem protiv same sebe i protiv Vas!

946
PODIJELI

Na današnjoj sjednici Skupštine visočka zastupnica DF-a Lejla Imamović Jamaković oštro je reagovala na posljednje događaje narušavanja bezbjednosti u našoj općini.

“Ugrožena bezbjednost građana i nedostatak policijskih službenika u PS Visoko tema je kojom sam se bavila u više navrata. No, da li sam postigla nešto i da li ću postići ne znam. Ali, znam da neću odustati sve dok se u PS Visoko ne popune upražnjena radna mjesta, a to je 26 %. Visoko nakon Vareša ima najmanji broj policijskih službenika, a druga je općina po veličini u kantonu. Pošto za ove dvije godine i tri mjeseca nisam kao zastupnica puno postigla po ovom pitanju, možda mi samo preostaje da na jednu od narednih sjednica dođem sa svojim sugrađanima i da protestvujem ispred Vlade i Skupštine protiv same sebe i protiv Vas, jer kao predstavnik i zastupnik građana za ovom govornicom očigledno bespotrebno govorim.”

Zatupnica Imamović – Jamaković je zatim pročitala dio izjave Nermine Kazija Pašić, majke čiji je maloljetni sin brutalno pretučen prije nekoliko dana, i dodala da je doživjela identičan slučaj prije mjesec dana kada je i njen sin napadnut od strane drugog maloljetnog lica, te zadobio teške tjelesne povrede, što se završilo manjom operacijom u KB Zenica, te istakla da su joj u PS Visoko dali identičan odgovor kao dotičnoj gospođi.

“Ako nemamo visokoobrazovanog kadra obučenog za maloljetničku delinkvenciju, da li onda mi nemamo ni dovoljan broj saobraćajaca?”

Zatim je navela slučaj nepropisnog parkiranja preko puta UO “Karo” i (ne)reagiranje policije na isto.

“Sinoć su u Visokom dežurala četiri policajca na 43.000 stanovnika!! Gospodine Arseniću: “Zašto se toliko čeka na popunu radnih mjesta i postoji li nešto važnije od bezbjednosti građana? Kako mogu četiri policajca obezbjeđivati 43.000 stanovnika? Ministar MUP-a ZDK dao je zastupnici usmeni odgovor i potvrdio njenu konstataciju da je silni nedostatak policijskih službenika, naročito u Visokom i Varešu. Ali, dodao je, trenutno je na obuci 100 kadeta i oni će svakako biti raspoređeni po prioritetima. A za nekoliko dana će biti otvoren konkurs za Načelnika PU Visoko, te za načelnika za krvne delikte, također u Visokom. Zastupnicu Imamović Jamaković podržale su i kolege Mušinbegović i Ugarak na današnjoj sjednici Skupštine koja je još u toku.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.