Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Lice Z.S. pre...

Lice Z.S. predato Tužilaštvu zbog upotrebe vatrenog oružja u Visokom

803
PODIJELI

Dana 25.10.2017. godine, u 18,45 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena da je u u Naselju Luke, općina Visoko, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznatog lica.

MARKETING

Nakon zaprimljene dojave, na lice mjesta odmah su upućeni službenici policije koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave i obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe, a takođe je utvrđeno da tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

Brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Visoko, nekoliko minuta nakon upotrebe vatrenog oružja, locirano je i lišeno slobode lice Z.S., rođeno 1990. godine, iz Ilijaša, koje se sumnjičilo da je izvršilo navedeno krivično djelo.

Putničko motorno vozilo marke „Ford Fiesta“, registarskih oznaka M18-O-587, koje se nalazilo na parking prostoru i za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da ga koristi navedeno lice, je zapečaćeno i izmješteno na službeni parking prostor, gdje je u skladu sa naredbom Općinskog suda u Visokom izvršen pretres istog.

Nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, izvršen je pregled šireg lokaliteta, gdje je u niskom rastinju, od strane policijskih službenika, pronađena platnena torba. Izvršenim pregledom, u unutrašnjosti torbe je pronađeno vatreno oružje, tačnije puška, za koje se sumnja da je upotrijebljeno u navedenom slučaju i da ga je osumnjičeno lice odbacilo i sakrilo. Pronađeno oružje je izuzeto sa lica mjesta i bit će predmet potrebnih vještačenja. 

Nakon prikupljenih dokaza i izvršene kriminalističke obrade, dana 26.10.2017. godine, od strane službenika Policijske stanice Visoko lice Z.S. je, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predato na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” iz člana 323. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.