SportNogometLiga Šampiona: Džeko i Pjanić sa Romom na teškom zadatku u Barceloni

Liga Šampiona: Džeko i Pjanić sa Romom na teškom zadatku u Barceloni

Nakon fantastičnih 4:0 protiv Real Madrida u El Clasicu, Barcelona večeras u dobrom raspoloženju dočekuje drugoplasiranu ekipu grupe E Lige Šampiona, Romu naših Pjanića i Džeke.

Možda i najbolju utakmicu nakon finala Lige Šampiona prošle godine ekipa Luisa Enriquea odigrala je u subotu protiv Real Madrida.

Katalonci su dominirali tokom cijelog susreta, igrom su podsjećali na Barcelonu iz Guardioline ere te su sa četiri pogotka deklasirali Kraljeve.

Dva pogotka je postigao Luis Suarez a u listu strijelaca su se upisali i Neymar te Iniesta koji je unatoč poznim igračkim godinama još jednom potvrdio zašto je jedan od najboljih veznih igrača svih vremena.

Sigurno je da uz ovako dobru formu, još bolju atmosferu ali i povratak Messija nakon povrede, Enrique neće imati milosti prema svom bivšem klubu pa bi eventualnom pobjedom osigurao prvo mjesto na tabeli i relativno lakšeg protivnika u knock-out fazi takmičenja.

S druge strane, Roma je na gostovanju kod Bologne odigrala 2:2 a strijelci za Romu su bili upravo naši reprezenativci, Miralem Pjanić i Edin Džeko koji su golove postigli iz penala.

Rimljani igraju dosta promjenljivo, trenutno su četvrta ekipa talijanske Serie A uz tri boda zaostatka za vodećim Interom.

Ekipa Rudija Garcije bi dobrim rezultatom iz večerašnjeg duela vratila samopouzdanje te bila blizu plasmanau knock-out fazu Lige Šampiona s obzirom da u posljednjem kolu na svom terenu dočekuju bjeloruski BATE.

Odustni igrači:

Barcelona: Douglas, Rafinha, Mascherano

Roma: Gervinho, Salah, Totti

Glavni sudac meča je 39-godišnji arbitar iz Turske Cunet Cakir.

Utakmica između Barcelone i Rome igra se večeras sa početkom od 20,45 sati, dok od 18,00 sati u istoj grupi igraju BATE Borisov i Bayer Leverkusen

Tabela grupe E Lige Šampiona nakon četiri odigrana kola:

1.Barcelona 9 bodova
2. Roma 5 bodova
3. Bayer Leverkusen 4 boda
4. BATE Borisov 3 boda


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE