Naslovnica Sport Skijanje Lindsey Vonn ...

Lindsey Vonn okončala sezonu

105
PODIJELI

Američka skijašica Lindsey Vonn okončala je sezonu zbog povrede koljena koju je zadobila nakon pada na superveleslalomu u Soldeu krajem prošle sedmice.

MARKETING

Amerikanka još uvijek vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali danas je saopćila da je detaljnim pregledima utvrđeno da povreda nije bezazlena, prenose agencije.

Vonn je nakon pada u Soldeu odnesena na nosilima u bolnicu, a trka u Andori je za kratko prekinuta. U nedjelju je nastupila još u kombinaciji i zauzela 13. mjesto. Skijašica je nakon detaljnih pregleda saopćila da se radi o napuknuću kosti koljena.

– Danas donosim jednu od najtežih odluka u karijeri. Zbog povrede moram napustiti takmičenje, a prva sam u ukupnom poretku. To je jedna od najtežih odluka u mom životu – napisala je skijašica na svom Facebook profilu.

Iako su prvi pregledi ukazivali da je povreda lakšeg oblika, magnetna rezonanca je utvrdila da je kost napuknula na tri mjesta. Takva povreda može ugoziti karijeru, zbog čega je Vonn odlučila da odmori od skijanja neko vrijeme.

Amerikanka je vodeća u ukupnom poretku svjetskog kupa s 1.235 bodova, a slijedi joj Švicarka Lara Gut s 1.207.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.