SportKošarkaLitvanija bolja od Argentine

Litvanija bolja od Argentine

U veoma zanimljivom duelu u trećem kolu grupe B Litvanija je porazila Argentinu sa 81:73. Litvanci i Argentinci su imali dvije pobjede do trećeg kola i bilo je jasno da nekom slijedi prvi poraz.  Od početka, kako se i očekivalo, dosta neizvjesna utakmica. Litvanija dobiva prvi period igre sa 16:15, a do poluvremena je malo i podebljala prednost – 30:27. U trećem periodu Argentinci stižu do nekoliko preorketa, vodili su 37:34, ali Litvanci u finišu spomenute četvrtine dolaze i po prvi put do dvocifrenog vodstva. Bilo je 57:47. Iako je Argentina još jednom povela u završnoj dionici, Litvanija je na kraju slavila sa osam razlike (81:73). Kuzminskas sa 23 poena i Kalnietis sa 17 poena vodili su Litvance do pobjede, dok je Ginobili ubacio 22 na drugoj strani. Nocioni je dodao 14, a Scola 12 poena.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE