Lokalne TemePozitivno VisokoLjetni raspust u produženom boravku "Šareno ljeto" u Vrtiću "Visoko"

Ljetni raspust u produženom boravku “Šareno ljeto” u Vrtiću “Visoko”

Danas je počeo edukativno-zabavni i nezaboravni raspust u produženom borvakom – Vrtić „Visoko“.  Ova sedmica je planirana kao „eko-sedmica“ u kojoj će djeca na raspustu da uživaju i uče kroz razne radionice, izlete i igre.

S ciljem da djeci priuštimo zabavan raspust, osmislili smo Program prilagođen njima i njihovim interesima. Danas smo se kroz priče i prezentacije edukovali o tome šta je to ekologija i recikliranje, naučili šta se sve može reciklirati i na koje načine, te otpočeli sa radionicom pod nazivom „Mali čuvari velike zemlje“.

Djeca su od odbačenih, starih kartona, stakla i plastike pravila igračke poput robota, slike na staklu i kačkete za ljetne sunčane dane. Naučili su da sav otpad nije smeće i da mogu vrlo lahko sebi osmisliti zabavne i zanimljive igračke, ukrasne i korisne predmete.

Narednih dana nastavljamo sa radionicama poput dekupaža sa eko-motivima, „mali edukatori“ za veliku zemlju, izlet u park Ravne 2 i sl. Svaka sedmica planirana je za novu temu, tako da već sljedeću počinjemo sa arheologijom i „malim istraživačima“, a dalje nstavljamo sa drevnim igrama, bazenijadom, psihološko-pedagoškim radionicama, ljetnim party-em i sl.

Iz vrtića poručuju da raspust može i treba biti zabavan i da djeca treba da korisno upražnjavaju svoje slobodno vrijeme.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE