Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Ljetni raspus...

Ljetni raspust u produženom boravku “Šareno ljeto” u Vrtiću “Visoko”

157
PODIJELI

Danas je počeo edukativno-zabavni i nezaboravni raspust u produženom borvakom – Vrtić „Visoko“.  Ova sedmica je planirana kao „eko-sedmica“ u kojoj će djeca na raspustu da uživaju i uče kroz razne radionice, izlete i igre.

S ciljem da djeci priuštimo zabavan raspust, osmislili smo Program prilagođen njima i njihovim interesima. Danas smo se kroz priče i prezentacije edukovali o tome šta je to ekologija i recikliranje, naučili šta se sve može reciklirati i na koje načine, te otpočeli sa radionicom pod nazivom „Mali čuvari velike zemlje“.

Djeca su od odbačenih, starih kartona, stakla i plastike pravila igračke poput robota, slike na staklu i kačkete za ljetne sunčane dane. Naučili su da sav otpad nije smeće i da mogu vrlo lahko sebi osmisliti zabavne i zanimljive igračke, ukrasne i korisne predmete.

Narednih dana nastavljamo sa radionicama poput dekupaža sa eko-motivima, „mali edukatori“ za veliku zemlju, izlet u park Ravne 2 i sl. Svaka sedmica planirana je za novu temu, tako da već sljedeću počinjemo sa arheologijom i „malim istraživačima“, a dalje nstavljamo sa drevnim igrama, bazenijadom, psihološko-pedagoškim radionicama, ljetnim party-em i sl.

Iz vrtića poručuju da raspust može i treba biti zabavan i da djeca treba da korisno upražnjavaju svoje slobodno vrijeme.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.