ZDKSportLoš meč u Banjoj Luci, Metalleghe i Čelik podijelili bodove

Loš meč u Banjoj Luci, Metalleghe i Čelik podijelili bodove

Fudbaleri Metalleghea danas su na domaćem terenu remizirali protiv Čelika (0:0) u okviru trećeg kola Lige za opstanak Bosne i Hercegovine.

U izuzetno važnoj utakmici za opstanak Metalleghe i Čelik su odigrali bez golova. Čelik je u Banja Luku doputovao pod imperativom pobjede, dok je za Metalleghe najvažnije bilo da utakmicu završi bez poraza.

Iako smo očekivali dosta bolji meč na kraju nam igrači ove dvije ekipe nisu ponudili gotovo ništa. Prvu šansu na meču imali su domaći u drugoj minuti kada je Vidović šutirao iz velike udaljenosti, ali je lopta otišla pored gola Čelika. Nakon toga igralo se između dva kaznena prostora, a prvi udarac u okvir gola vidjeli smo u samom finišu. Golu Čelika zaprijetio je prvo Jakupović, pa Beganović, no oba puta Dujković je bio na visini zadatka. Na otvaranju drugog dijela Čelik je bio nešto opasniji, a prvu šansu gosti su imali preko Pezera koji je šutirao pored gola domaćih. Nakon toga ponovo smo gledali uspavanku na terenu u Banja Luci, do samog finiša meča.

U posljednjih 15-tak minuta obje ekipe su zaigrale nešto otvorenije, te su stvorile nekoliko dobrih prilika, no rezultat se nije mijenjalo, te je meč završen bez golova. Ovim bodom sigurno su zadovoljniji igrači Metalleghea koji su na desetom mjestu sa 23 boda. Čelik je i dalje na 11. poziciji sa pet bodova manje od ekipe iz Jajca.

Premijer liga BiH, Liga za opstanak, 3. kolo: Metalleghe – Čelik 0:0

Metalleghe: Fejzić, Benović, Jovanović, Aletić, Smajić, Vidović, Deak, Beganović, Rašić, Sarić, Jakupović.

Čelik: Dujković, Regoje, Karić, Dilaver, Salčinović, Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić.

 

 

Visoko.co.ba/Sportsport.ba

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE