BiHPolitikaLovrinović: HDZ BiH će podržati Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH

Lovrinović: HDZ BiH će podržati Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH

– „Diskusije su bile i dobre i loše, konstruktivne da možda rad Vijeća ministara BiH nije impresivan, kako su neki govorili. Po meni je dobar, ali ćemo tražiti i da bude bolji“, rekao je Lovrinović nakon današnje rasprave o Izvještaju o radu Vijeća ministara BiH za prošlu godinu u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH.

Lovrinović je rekao da smatra da je u izvjštaju koji je poslanicima podnio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ili protiv dosta dobro prikazano stanje.

– „Mi ćemo svakako izvještaj podržati. Imamo naravno primjedbi, ali je bez konkretnih zaključaka, izmjena zakona uzaludno obaranje Izvještaja o radu Vijeća ministara BiH. Mi Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH ne možemo promjeniti, time što ćemo ga usvojiti, prihvatiti ili odbiti“, rekao je Lovrinović.

On je dodao da se možda može tražiti promjena ekipe koja će dalje raditi, istićući da bi volio da su poslanici tokom rasprave podnijeli konstruktivnije primjedbe u smislu šta nije urađeno i šta se očekuje da bude urađeno tokom 2017. godine.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE