SvijetEvropaLukašenko: Putin je moj rođeni brat, doći će vrijeme da zapucamo

Lukašenko: Putin je moj rođeni brat, doći će vrijeme da zapucamo

On je rekao i da će uskoro razgovarati sa Moskvom „bez posrednika“, prenosi Sputnjik Belorusija.

Lukašenko je rekao da je sa Putinom uspostavio dobre i bratske odnose i naglasio da će Minsk i Moskva sami, bez posrednika, riješiti sve probleme.

„Mrzim posrednike. Zato što su oni oko Belorusije, koliko sam ja predsjednik, toliko i oni dolaze, prvo mirotvorci, pa medijatori, iz Evropske unije i još neki“, rekao je Lukašenko na sastanku sa ambasadorom Jermenije u Bjelorusiji Armenom Hačatarjanom.

Bjeloruski predsjednik je naglasio da nema potrebe da se pribjegne nečijim uslugama u rusko-bjeloruskim odnosima.

„Mi smo rođena braća, nemamo šta da dijelimo. Javno sam mu rekao da će možda doći vrijeme kada ćemo morati da stanemo leđa o leđa i pucamo, kako kažu vojnici“, istakao je bjeloruski lider.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE