SvijetEvropaMacron pozvao na prisebnost u sjevernokorejskoj krizi

Macron pozvao na prisebnost u sjevernokorejskoj krizi

U saopštenju koje je izdao u subotu, Macron je rekao da situacija “podriva očuvanje međunarodnog mira“ i da sjevernokorejski režim “predstavlja ozbiljnu prijetnju bezbjednosti svojih susjeda“.

Nazvavši to “odgovornošću svih“ Macron je pozvao međunarodnu zajednicu da “djeluje na zajednički, čvrst i efikasan način, kao što je upravo učinjeno u Vijeću sigurnosti, kako bi se Sjeverna Koreja vratila na pravi put“.

Francuska je članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, koje je ovog mjeseca odobrilo nove sankcije Sjevernoj Koreji zbog nedavnog testiranja interkontinentalnih balističkih raketa.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE