SvijetEvropaMacron u Maliju pozvao na podršku drugih država u borbi protiv ekstremizma

Macron u Maliju pozvao na podršku drugih država u borbi protiv ekstremizma

Macron je bio u posjeti najvećoj francuskoj prekookeanskoj vojnoj misiji koja se bori protiv ekstremističkih skupina u Zapadnoj Africi, javlja AP.

Teroristička prijetnja u ovoj regiji je “očigledno rizik za Evropu”, rekao je, obećavajući da će francuske trupe ostati u Maliju sve dok ekstremisti ne budu eliminirani.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsjednikom Malija Ibrahimom Boubacarom Keitom, Macron je pozvao Njemačku da pruži dodatnu podršku naporima pod vodstvom Francuske da iskorijeni ekstremističke grupe. On je kazao da mu je njemačka kancelarka Angela Merkel, tokom sastanka u Berlinu početkom ove sedmice, rekla da podržava tu ideju, izvještava AP.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE