BiHRegijaMađarska: Snimateljica lokalne televizije udarala izbjeglice

Mađarska: Snimateljica lokalne televizije udarala izbjeglice

Mađarska se već sedmicama prema izbjeglicama s Bliskog istoka odnosi krajnje loše kao da se ne radi o ljudima. Snimak snimateljice mađarske televizije N1 kako udara izbjeglice možda i najbolje opisuje taj odnos.

Jučer je mađarski ministar odbrane podnio ostavku zbog kašnjenja radova pri izgradnji zida na južnoj mađarskoj granici. Istog dana policija se sukobila s izbjeglicama, a već danima gledamo u kakvim nehumanim uvjetima borave izbjeglice u Mađarskoj.

2Za izbjeglice Mađarska je tek prolazna stanica, baš kao i Grčka, Makedonija i Srbija. Skoro niko od izbjeglica ne želi ostati u Mađarskoj, pa ipak se Mađarska iz petnih žila trudi pokazati svoj nehumani odnos.

Posljednje što nam dolazi iz Mađarske su snimci jedne snimateljice mađarske televizije kako udara sirijske izbjeglice dok je na novinarskom zadatku.

Na snimku se vidi kako udara jednu djevojčicu.

Snimateljica je navodno dobila otkaz nakon što su snimci prikazani širom svijeta. Ime snimateljice je Petra Lazlo, a radila je za N1TV.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE