ZDKKulturaMaglaj: Otvorena prva samostalna izložba fotografija Adnana Šahmana

Maglaj: Otvorena prva samostalna izložba fotografija Adnana Šahmana

Preksinoć je u prepunom prosotru Delibegovog hana otvorena prva samostalna izložba fotografija Adnana Šahmana “Kroz Maglaj drevni…”

Izložba je Adnanov poklon gradu i njegovim ljudima i predstavlja dio njegovog opusa od 2013. do 2017. godine. Prisutni sugrađani nisu krili sovje oduševljenje sadržejem izložbe al ii činjenicom da je javnosti prvi put otvoren i kulturnim sadržajem predstavljen prostor Delibegovog hana. Bila je to jedinstvena prilika ukazivanja na mladost i raskoš njenog talenta u Maglaju ali i otvaranja vrata samog hana za buduće kulturno-umjetničke aktivnosti.

Prisutnima su se na otvorenju obratili općinski načelnik Mirsad Mahmutagić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja mladih „Dictum Factum“ Adi Softić kao i sam Adnan Šahman.

“Zaista vam hvala što ste došli u ovolikom broju. Sve ove fotografije kao i ramovi moj su ručni rad. Ne bih mnogo da govorim, mislim da će moje fotografije reći i više nego što bih ja mogao”, kazao je prisutnima Adnan Šahman.

“Ovaj vrijedan kulturno-historijski objekat malo ko ima, a Maglaj ga ima. Zato pozivam mlade da ovako kao Adnan budu kreativni, da ovaj objekat otvorimo za sve, posebno za turiste, koji itekako imaju razloga da svrate u Maglaj. Vjerujem da će biti još kreativne omladine koja će učiniti zajedno sa nama ljeto u Maglaju zabavnim“, istakao je načelnik Mahmutagić.

“Mladi ljudi moraju biti katalizator pozitivne promjene u ovom društvu. Večerašnja noć je još jedan korak ka tome. Adnan i svi mladi zaslužuju da se podrže!”, kazao je između ostalog Adi Sfotić, predsjednik UO Udruženja mladih „Dictum Factum“.

Izložba fotografija „Kroz Maglaj drevni…“ Adnana Šahmana može se pogledati do 06.06.2017. godine.
Partneri izložbe su: Vinarija „Tolj“ Čitluk, Caffe bar „M“, Caffe bar „Retro“, Caffe bar „Boulevard“, Internet servis grada Maglaja-maglaj.net, Udruženje mladih „Dictum Factum“ dok je generalni pokorvitelj budžet Općine Maglaj sa općinskim načelnikom.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE