ZDKKulturaMaglaj: Otvorenje samostalne izložbe fotografija Adnana Šahmana u četvrtak

Maglaj: Otvorenje samostalne izložbe fotografija Adnana Šahmana u četvrtak

Prva samostalna izložba fotografija Adnana Šahmana “Kroz Maglaj drevni…” bit će otvorena 25.5.2017. u Delibegovom hanu u 20:00 sati i moći će se pogledati do 06.06.2017. godine.

O autoru i izložbi:

Adnan Šahman rođen je u Maglaju 1997. godine. Fotografijom se aktivno bavi protekle četiri godine. U fotografijama Adanana Šahmana bitno mjesto i motiv zauzima Maglaj. Sa svojom bogatom prirodom, historijskim znamenitostima i momentima velike sreće i ljubavi Maglaj je Adnanu neprešusni izvor inspiracija a Adnan je vješti hroničar svega onog što je danas lijepo u našem gradu. Da li je to motiv tvrđave, Natrona, obale Bosne, džamija i crkvi, izletišta ili pak parova koji se zaklinju na vječnu ljubav. Adnan Šahman kroz svoj objektiv vješto bilježi najljepše ljudske emocije i budi najskrivenije osjećaje i sjećanja na trenutke koje smo doživjeli ili budi želju da ih tek doživimo. Izložba je Adnanov poklon gradu kao izvoru inspiracije i želje da stvara.

Generalni pokrovitelj: Općina Maglaj i Općinski načelnik. Sponzori: Vinarija “Tolj”, Caffe Bar “Retro”, Caffe Bar “Boulevard”, Caffe Bar “M”, Internet Servis Grada Maglaj – maglaj.net. Uz podršku udruženja mladih “Dictum Factum” Maglaj.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE