Naslovnica Preporuka Intervju Maja Šuput: D...

Maja Šuput: Da privatno slušam ono što pjevam, bacila bih se s mosta

175
PODIJELI

Jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica, atraktivna i uvijek puna energije, bivša članica grupe Enjoy Maja Šuput, za Radiosarajevo.ba govorila je o svojoj karijeri, ali je otkrila zanimljive detalje iz privatnog života.

Maja je u svoje prve pjevačke korake napravila u grupi Enjoy uz koju je stekla slavu na regionalnoj muzičkoj sceni, a na početku razgovora za naš portal je kazala da u svom domu u Zagrebu, ne može ostati duže od dva dana – trećeg dana se “razboli”.

“Gledajući moj tempo, meni je uvijek ljetna sezona. Ako nisam na poslovnom putovanju, onda sam na privatnom putu. Stalno sam s koferom u ruci, strahovito volim biti na cesti. Ako sam dva dana u Zagrebu, to mogu preživjeti, a već treći ‘dobijem temperaturu’. Nikako ne mogu biti na jednom mjestu duže od tri dana, osim ako nije godišnji odmor”, kazala je Maja.

Rijetki su vikendi koji su za nju neradni – putuje od grada do grada, a želi uskoro doći i u Sarajevo i napraviti veliku zabavu.

Prošlog mjeseca izdala je singl Pacijenti ljubavi, te smo jednu od najpopularnijih pjevačica u Hrvatskoj pitali da li je to najava novog albuma.

“Nije u planu album. Diskografija je na niskim granama, pa je samo izdavanje albuma jedan veliki finansijski izdatak, a manja dobit. Mi ipak živimo od koncerata, nastupa, odnosno od publike, a manje od albuma.  On se na kraju snimi samo da bismo imali svih deset pjesama na jednom mjestu ili jer bi ‘tako trebalo biti’, ali nama je izvođačima to manja bitna stvar”, poručila je Maja.

Istaknula je kako je ponosna jer je najprodavaniji izvođač u Hrvatskoj.

PR Maja Šuput - (Za čitanje)Maja Šuput: Da privatno slušam ono što pjevam, bacila bih se s mosta

“Nekima je želja da rade kao ja, neki ne bi radili nikada. Slučajno sam odradila jednu svadbu, a onda je sve to krenulo, na šta gledam kao jednu dobru vrstu zabave. Od događaja, šatora, trgova, diskoteka – sretna sam jer nemam ograničenja. Muzika je komercijalna i pogodna za sve uzraste”, poručila je Šuput.

Istaknula je da ipak ovakvu vrstu nastupa nije odabrala zbog većih finansija, već jer joj se to dopada.

“Privatno slušam nešto drugo, jer da još privatno slušam ono što pjevam, vjerovatno bih se bacila s mosta – što je previše, previše. Dobro se zabavljam dok to radim, to nije onaj lažni tulum, već se stvarno zabavljam. Baš mi je dobro kada ja pjevam, da nisam to ja, išla bih na koncert Maje Šuput, koliko to god čudno zvuči”, ispričala je kroz osmijeh energična Maja.

Prisjetila se vremena kada je sve počelo uz grupu Enjoy. Smatra da je potpuno drukčije bilo ranije.

“Bend koji sam promijenila nakon nekoliko godina uz mene je i danas. Nosi i dalje ime Enjoy, ali ja sam odlučila i da trebam biti solo”, kaže Maja.

Na kraju razgovora Maja nam je govorila o medijskim napisima koji se tiču njenog svakodnevnog privatnog života. Istaknula je da se danas sve saznaje na društvenim mrežama, posebno Instagramu.

“To je postalo dovoljno da se piše gdje boravimo, gdje jedemo, gdje spavamo… Navikla sam da mi zadiru u privatnost, nemam problem s tim,  svi bismo voljeli da se o nama piše lijepo, ali nekada moramo pregrmjeti kada se napiše nešto što nama nije drago. Jedino na šta se neću nikada priviknuti su laži, tračevi i lažne izjave, a ostalo je dio posla”, poručila je na kraju razgovora.

radiosarajevo.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.