Naslovnica Svijet Regija Mandat je poč...

Mandat je početak kraja političke krize u Makedoniji

Mandatar i čelnik oporbenog SDSM-a Zoran Zaev ocijenio je dobivanje mandata za sastav nove vlade, početkom kraja političke krize u Makedonji.

49
PODIJELI

“To je početak kraja političke krize u Makedoniji, uvjeren sam. Nadam se da ću prijedlog za sastav vlade parlamentu dati za deset dana, možda čak i prije. Do kraja mjeseca imat ćemo novu reformsku vladu. Želim suradnju s budućom oporbom, ona nam treba. Zajedno trebamo donositi zakone, za koje je potrebna dvotrećinska većina”, rekao je Zaev.

Izazio je zadovoljstvo da su sve zemlje regije zajedno na agendi punopravnog članstva u EU i NATO, javio je Tanjug.

“Moja poruka svima je suradnja, a ako želimo uspjeti, trebaju nam prijatelji iz Europe i svijeta, ali prvi naši prijatelji su naši susjedi i u tom pravcu nam je potrebna podrška, a tu je i Republika Srbija. Srbi su naš bratski narod i nadam se da ćemo mi političari raditi za bolju budućnost i građana Srbije i Makedonije”, rekao je.

– Napomenuo je kako će mu kao premijeru prvi zadatak biti donošenje odluke o raspisivanju lokalnih izbora.

“Već smo održali nekoliko sastanka u parlamentu da donesemo zajedničku odluku o sljedećim lokalnim izborima. Vjerujem da ćemo surađivati ​​preko institucija, u međusobnom razumijevanju i interesu svih građana Makedonije”, naveo je Zaev.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.