PreporukaMarko Louis predstavio novi album "Beskraj" sa čak devet dueta

Marko Louis predstavio novi album “Beskraj” sa čak devet dueta

Svi prisutni mogli su uživati u audio vizuelnoj izložbi, a Marko je zajedno sa svojim bendom i gostima Vasilom Hažimanovim i Božom Vrećo odsvirao nekoliko pjesama. Tokom promocije albuma najavljen je i Markov koncert 25. maja u Mikseru.

Na ovom albumu se nalazi 11 pesama od kojih su devet dueti. Pored toga što pjeva, Marko se potpisuje i kao kompozitor, aranžer te dizajner zvuka. U pjesmama je prisutan utjecaj balkanske i orjentalne muzike sa primjesama jazza, funka, popa, i reggaea.

“Kad god sam kupovao muzičke albume uvijek sam tražio prvo da preslušam duete. Bilo mi je najzanimljivije kada različiti izvođači sarađuju i naprave spoj svojih interpretacija i svojih stilova. Na ovom albumu sam riješio da cijeli album bude spoj različitih energija i kultura širom svijeta”, izjavio je Marko.

Marko Louis

Na Markovom albumu izdavačke kuće Lampshade Media, Marko je sarađivao sa poznatim umjetnicima kao što su Vasil Hadžimanov iz Srbije, Vlatko Stefanovski iz Makedonije, Bobo iz Bugarske te Adnan Šaran i Božo Vrećo iz BiH. Pored u našem regionu poznatih imena, Marko je sarađivao sa izvođačima širom svijeta kao što su Tanu Saxena iz Indije ili Layth SidiQ iz Jermenije.

Na albumu se nalaze dvije kompozicije Markovog oca Ljubiše koje je obradio zajedno sa Vasilom Hadžimanovom i Vlatkom Stefanovskim.

“Pjesme “Doviđenja” i “Cveće cafnalo” su manje poznate pjesme moga oca ali su moje omiljene. Uvijek mi je bila želja da ova dva djela zabilježim jednog dana na traku i ispunila mi se želja”, istaknuo je Marko.

Album “Beskraj” može se čuti i kupiti na različitim muzičkim portalima kao što su Deezer, Spotify, iTunes, Google Play i Youtube.

klix.ba/visoko.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE