Marković: Nije ovo želim – želiš, bitno je da svi budemo zdravi

573

Velika većina rukometnih reprezentativaca BiH u proteklim danima priželjkivala je za protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo neku od skandinavski selekcija.

Tako je i bilo, protivnik izabranicima selektora Dragana Markovića bit će rukometni velika Švedska.

– Nemam šta biti zadovoljan ili ne, nisu ovo muzičke želje i pozdravi. Mi smo pokazali u prošlosti da se možemo nositi sa najjačim, a moja priča od prije godinu dana da Švedska opet postaje rukometna velesila i da se Bjelorusi i mi namećemo kao ozbilje reprezentacije u Evropi – istakao je selektor Marković u razgovoru za Faktor.

Prva utakmica se igra u gostima, u drugoj smo domaćini, nekoliko dana kasnije.

– Nije bitno gdje se igra kada. Meni je najvažnije da moji momci dođu spremni na pripreme za utakmice baraža. Ipak mi nismo velika zemlja. Mi smo limitirani sa malim brojem kvalitetnih igrača – govori selektor koji je bh. selekciju odveo na prvo veliko prvenstvo, te se ovrnuo na EP koje se završava danas:

– Žao mi je Hrvata što su nakon onakve utakmice protiv Poljske ispali u polufinalu. Ipak, drago mi je zbog moje Njemačke. To je zemlja sa najjačom rukometnom ligom i sa osam miliona registrovanih rukometaša. Za njih treba biti sramota svaki put kada ne dođu u samu završnicu bilo kojeg velikog takmičenja.