BiHPrivredaMatin: Turska spremna na nova ulaganja

Matin: Turska spremna na nova ulaganja

Također je istaknuto da se privode kraju tehnički razgovori vezani za izmjene i dopune Sporazuma o slobodnoj trgovini te je najavljen skori sastanak s ministrom ekonomije Republike Turske Nihatom Zeybekčijem radi razgovora o preostalim pitanjima vezanim za značajno unapređenje ovog za BiH važnog ekonomskog sporazuma.

U cilju daljeg unapređenja saradnje i prezentacije potencijala Bosne i Hercegovine održani su i sastanci s ministrom ekonomije Republike Indonezije Darminom Nasutionom te privrednom delegacijom Bahreina. Konstatirano je da postoji konstantan trend rasta izvoza bh. prozvoda, ali da u odnosu na potencijale BiH, izvoz i ulaganja mogu biti mnogo značajniji.

– BiH je lider u regionu po hidropotencijalima i ključni proizvođač električne energije – istakao je ministar Šarović pozivajući investitore da ulažu u projekte iz ove oblasti.

Delegacije drugih zemalja iskazale su veliku zainteresovanost i spremnost za ulaganja u BiH, pokretanje novih projekata, ali i uklanjanje ekonomskih barijera te aktivan rad na bližem povezivanju i jačanju saradnje privrednika.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE