Naslovnica ZDK Kultura Međureligijsk...

Međureligijsko vijeće BiH organizuje 6. Međureligijsku manifestaciju “Duh Asiza” u Zenic

50
PODIJELI

Međureligijsko vijeće BiH – (Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici) organizuje 25.10. (srijeda) 2017. godine, 6. Međureligijsku manifestaciju “Duh Asiza” u Zenici.

MARKETING

Manifestacija će se održati u crkvi sv. Ilije Proroka (nacionalni spomenik kulture) u 19:00 časova.

Ovo je šesta godina za redom kako predstavnici svih religijskih zajednica i crkava Zenice ali i brojnih drugih okolnih gradova, zajedno dolaze na jedno mjesto kako bi uz pjesmu i molitvu uputili poruke mira i dijaloga u BiH.

Ove godina u programu će učestvovati: VIS “Jukić” iz Sarajeva, hor En-Nahl iz Zenice, hor bogoslovije “Sveti Petar dabrobosanski” iz Foče, muzički sastav “Katera” iz Istočnog Sarajeva, hor “Željezara” iz Zenice, hor Osnovne Muziče škole iz Zenice te skupina “Novo Nebo”.

Na 6. Međureligijskim susretima bit će uručeno godišnje priznanje “Zenička povelja mira” koju će ove godine dobiti gosp. Kenan Hodžić, sekretar OMS Zenica.

Potvrđen je dolazak brojnih zvanika iz ambasada, mirovnih misija, međunarodnih i domaćih organizacija te se nadamo da ćemo i ove godine crkvu sv. Ilije Proroka ispuniti do posljednjega mjesta, zajedno moleći i pjevajući za MIR I DOBRO!

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.