Lokalne TemeSportMeđu 300 mladih na Međunarodnom turniru u mini rukometu "Banja Luka Cup...

Među 300 mladih na Međunarodnom turniru u mini rukometu “Banja Luka Cup 2017” i Visočani: BHA škola rukometa Visoko među najboljima

U Sportskoj dvorani “Borik” jučer je održan Međunarodni turnir u mini rukometu “Banja Luka Cup 2017” na kojem su učestvovali mladi iz Bosnian Handball Academy Visoko (BHA škole rukometa).

Turnir se održao u sklopu programa obilježavanja Dana grada, 22. aprila, a učešće je uzelo 29 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije…

Na prvoj sjednici organizacionog odbora za održavanje prvog međunarodnog turnira u mini rukometu “Banjaluka kup 2017”, odlučeno je da će se igrati u tri uzrasne kategorije, i to: 2006, 2007. i 2008. godište.

Škola rukometa iz Visokog nastupila je sa dvije ekipe – 2006. i 2008. godište. Djeca iz kategorije 2006. imali su dvije pobjede i tri poraza, te nisu prošle u narednu grupu, dok su djeca 2008. godišta. u konkurenciji od deset ekipa završili na sjajnom trećem mjestu.

A značajna stvar za ovaj klub, kako navode treneri je uvrštenje Adina Balte u najbolju petorku turnira.

Organizator turnira je Škola rukometa “BL” Banjaluka, koja je prva sportska organizacija na našim prostorima usmjerena na mini rukomet, kao sportsku disciplinu prilagođenu djeci uzrasta od 6-11 godina života.

Ovo je prva manifestacija ovog tipa u našoj regiji s namjerom da poprimi tradicionalni karakter.

Nakon turnira Visočani su obišli znamenitosti Banja Luke, među kojima je i džamija Ferhadija.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE