SportNogometMeksiko remizirao sa Portugalom

Meksiko remizirao sa Portugalom

Meksikanci su sve vrijeme čuvali posjed lopte, ali su aktuelni evropski prvaci predstavljali stalnu prijetnju u kontranapadima.

Portugalu je u 34. minutu prednost donio Rikardo Kuaresma, da bi osam minuta kasnije za Meksikance izjednačio Ćićarito, a tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Meksiko je imao veći posjed lopte, što im je u 81. minutu moglo donijeti i drugi pogodak.

Portugalska ekipa povela je ponovo 2:1 u 86. minuti golom Sedrica Soaresa, ali se u sudijskoj nadoknadi Meksiko spašava od poraza. Izjednačujući gol za Meksiko postigao je Hektor Moreno, kojem je iz kornera asistirao Džonatan dos Santoš.

U prvoj utakmici grupe A, fudbalska reprezentacija Rusije je na otvaranju FIFA Kupa konfederacija u Sankt Petersburgu savladala Novi Zeland rezultatom 2:0.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE