BiHPolitikaMektić razgovarao s ambasadoricom Rumunije

Mektić razgovarao s ambasadoricom Rumunije

Prvenstveno se to odnosi na pitanje borbe protiv terorizma, ali i saradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Ministar Mektić je izrazio spremnost za razmjenu iskustava i prijenos znanja u borbi protiv terorizma, gdje je BiH ostvarila značajne rezultate, dok bi za BiH bila veoma korisna iskustva Rumunije u procesu evropskih integracija. Razmijenjeni su stavovi vezano za probleme migracija te opasnosti od ponavljanja izbjegličke krize.

U cilju jačanja bilateralnih odnosa u oblasti sigurnosti, inicirano je potpisivanje sporazuma o zaštiti tajnih podataka, što je veoma važan uslov za zajedničku borbu protiv kriminala, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE