BiHPolitikaMektić: Saradnja sa EUROPOL-om u punom kapacitetu

Mektić: Saradnja sa EUROPOL-om u punom kapacitetu

Ovaj dokument je veoma je važan za primjenu Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji BiH i EUROPOL-a, jer omogućava sigurnu razmjenu tajnih podataka koji su veoma važni za prevenciju i borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i drugih vidova međunarodnog kriminala.

“Ovim memorandumom ispunjeni su uslovi da mi u punom kapacitetu sarađujemo sa EUROPOL-om. Zadovoljni smo jer možemo biti dio evropskih policijskih struktura i što ćemo dati svoj doprinos ukupnoj sigurnosti u Evropi”, naglasio je ministar Mektić, javlja TV1.

Napomenuo je takođe da postoji interesovanje da EUROPOL u BiH uputi oficira za vezu, što je, kako je ocijenio, jako važno za našu zemlju.

“Potpisivanje današnjeg Memoranduma veliki je dan za sigurnosne strukture u BiH”, istakao je Mektić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE