BiHPolitikaMeldina Ugarak stala u odbranu zaposlenice koja radi u Službi za zapošljavnja...

Meldina Ugarak stala u odbranu zaposlenice koja radi u Službi za zapošljavnja ZDK, a koju je napao šef Ante Perković

U sklopu poslaničkih pitanja i inicijativa, zastupnica Meldina Ugarak (SBB- Fahrudin Radončić) prezentirala je i fotografije povreda nakon fizičkog napada na Mejrimu Memić- Drino, zaposlenicu Službe zapošljavnja ZDK, a koju je napao šef Ante Perkovića.Oštećena je navela kako je podnijela i pritužbu Instituciji obdusmena BiH protiv napadača Perkovića, ali i direktora Ratka Orlandića (NSRzB), te zahtjeva i intervenciju kantona i inspekcije. Napad na Birou
-Zapisnik MUP-a tražim svakodnevno od 09.07.2015. Podnijela sam i taksiran pisani zahtjev istog dana kada se fizički napad desio. Navodno je gotov, ali mi ga ne daju. Danas su mi rekli da najvjerovatnije neće biti gotov ni sutra, a u petak je Bajram. Bojim se za svoj život i život članova moje porodice, obzirom na fizički napad, ranije prijetnje smrću Sulji Čolakoviću i ubistvom djeteta Stefani Todorović (oboje zaposlenici-op.a.), koji su prijave uredno podnijeli, ali je sve stalo. Moj život izgubio je smisao, obzirom da sam dugogodišnji radoholik, krajnje tolerantna i otvorena za svaki vid saradnje. Molim Vas da u granicama Vaših mogućnosti poduzmete sve aktivnosti da mi pomognete da ostvarim pravo na slobodan život, rad i adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Molim Vas da mi pomognete da sačuvam ugled, čast i dostojanstvo – napisala je u svom šokantnom pismu gospođa Memić- Drino, a koje je prezentirala zastupnicima Ugarak.
Ona je prisutne zamolila da Memić- Drino zaposle na neko drugo radno mjesto. –
Ako ne možete smijeniti direktora Orlandića, kojem smo prije dva mjeseca oborili finansijski izvještaj za 2014., te naložili njegovu smjenu, a koji je očito jak kao beton, onda Vas molim da Memić- Drino zaposlite na neko drugo radno mjesto- poručila je Ugarak u svom obraćanju resornom ministarstvu rada i Vladi ZDK.
Svoje nezadovoljstvo što još nije smijenjen Orlandić, a u čijoj se službi, kako je kazao zastupnik Hašim Mujanović (SBiH), dešavaju situacije kojima nisu zadovoljni ni zastupnici ni zaposlenici, izrazio je čak i zastupnik Jasmin Duvnjak iz SDA, koja je lider vladajuće kolacije SDA-DF-HDZ.
-Predlažem da se formira registar skupštinskih zaključaka, ne pitanja i inicijativa, koje smo donijeli. Kako bismo mogli pratiti njihovu realizaciju i koliko nas uvažavaju- poručio je Duvnjak, koji je dodao da, očitno, neki računaju da će zastupnici zaboraviti na usvojene zaključke kojima su i obavezali Vladu ZDK.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE