Naslovnica ZDK Sport Memišević: Du...

Memišević: Dugovi iz prošle sezone su nam velika omča oko vrata

56
PODIJELI

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog Polja održana press konferencija na zahtjev predsjednika Čelika, s namjerom da javnost upozna o svim dešavanjima u i oko kluba, nakon što je novi Upravni odbor na čelu s Jasminom Memiševićem preuzeo vođenje kluba.

“Ovo je planski organizovana press konferencija, te ćemo u budućnosti redovno sazivati ponedjeljkom pressice, kako bi vas na neki način na brifinzima upoznali šta se to radi u klubu. Mnoge aktivnosti su u ovih sedam dana pokrenute, mnoge se provode, kako određene probleme pokušavamo riješiti, tako novi i dolaze u klub. Mi ne odustajemo, borimo se i tako ćemo nastaviti u narednom periodu. Vjerujem da je u ovom trenutku najzanimljivija tema igračkog kadra, trenutni nogometaši koji treniraju pod palicom Kemala Hafizovića u planu je da njih samo nekoliko ostane u klubu. Mi smo u razno raznim pregovorima, kako sa starim igračima, koji su iznijeli prošlu sezonu, tako i s eventualno nekim drugim imenima oko njihovog dolaska. Problemi sustižu svakodnevno, mi smo ovdje od jutra do mraka, ali bi do kraja ove sedmice trebali imati kompletiran igrački kadar, koji će iznijeti narednu polusezonu” ističe Memišević.

Najveći problem kod igrača koji su igrali prošlu sezonu, a koji bi ostali u Čeliku jesu dugovanja.

“To je naš glavni problem, u pregovorima s njima mi bi se vrlo lako dogovorili za naredni period, međutim problem i omča oko vrata, da se stari ugovori ispoštuju. Imamo dugovanja u vidu premija i nagrada obećanih za opstanak u ligi, imamo dobar i korektan razgovor s igračima, ali ja neću da insistiram, oni nisu krivi, što im je obećano nešto, što i oni da su ostali ne bi mogli ispuniti. To su basnoslovne cifre i teško ih mogu i veći klubovi u regiji ispuniti. Ja ne mogu da vjerujem kako je moguće da se tako nešto obeća, sada smo podložni da nas tuže jer je sve pravno legalno i imamo dupli problem. Konkretno glede cifara za igrače, koji nisu još našli klubove a mi smo im dužni je negdje oko 80.000 KM, to je četiri-pet igrača. Znači to je dug prema njima, koji moramo platiti u kešu da bi oni došli u klub i počeli s treninzima, pa tek ona da razgovaramo o novom ugovoru. Mnogo je dugova, ovo je samo mali dio, kakvih je sve transakcija bilo. Tek sam sedam dana tu, meni je urgentno sada napraviti ekipu za narednu sezonu. Kako stvari stoje, teško ćemo se dogovoriti s ovim domaćim igračima prema kojem imamo dugovanja, morat ćemo opet dovesti sedam-osam novih igrača” ističe novi predsjednik Zeničana.

Osvrnuo se i sporni ugovor, koji je potpisan s mladim nogometašem Hananom Adilovićem, te reprogramom duga prema Poreskoj upravi.

“To je još jedna od anomalija u klubu, što su meni potpuno nejasne, ali ono što je bitno naglasiti za taj ugovor, da je to kap vode u moru, kakvih još ima. Ugovor za NK Čelik je validan, pravno, onako kako treba, ja sam kontaktirao Pravnu službu, odradili smo posao, čim sam to vidio. Taj ugovor će se morati ispoštovati, jer tako je sročen da je klub tu nemoćan bilo šta da uradi. Mi smo stalno u kontaktu s gospodom iz Gradske uprave i mislim da ide svojim tokom taj reprogram duga. Ne očekujem nikakve probleme u tom segmentu, mislim da će to biti regulisano. Tu neće biti nekih većih problema što se tiče mojih informacija” ističe Memišević.

Nova Uprava se neće oslanjati samo na pomoć Grada, nego će uraditi sve kako bi se privukli sponzori.

“Za ovih sedam dana radimo mi i neke stvari po tom pitanju, ne možemo sve odjednom riješiti. Mi nemamo namjeru isključivo se bazirati na pomoć od Grada, imamo se namjeru boriti za sponzore. Obavili smo neke razgovore sa sedam firmi, ali tu još ništa nije konkretno dogovoreno. Ono što nas usporava u dogovoru s tim firmama, jesu negativna iskustva od prije s klubom, moramo sada uvjeravati da mi nismo takvi, da pušu drugi vjetrovi. Imamo nekih naznaka i finih stvari, sada nam je ipak najbitnije da se riješi igračka križaljka, te da sklopimo ekipu za prvenstvo, koje ubrzo počinje” kaže Memišević.

Pojedini nogometaši koji su u trenutku prozivke imali ugovor nisu se pojavili na Bilinom Polju.

“To su igrači kojima je sada istekao ugovor i ne treniraju, to su Hećo, Salčinović, Šišić, Dilaver, Regoje i Brković. To su igrači do kojih je nama stalo i koje želimo da ih vratimo u klub. Pošto se oni javno, putem društvenih mreža i medija deklarišu kao patriote kluba, ja ih evo javno pozivam da dođu u klub, da obavimo ponovo razgovore, ne bježimo mi od isplate dugovanja. Tražim da budu fleksibilni, da nađemo način za isplatu dugovanja , nećemo mi bježati od toga, znamo mi da se dugovi moraju vraćati i to nije sporno” kazao je Memišević.

 

 

Visoko.co.ba/Direktno.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.