ZDK'Merhamet' donirao pomoć socijalno ugroženim porodicama u Maglaju i Zavidovićima

‘Merhamet’ donirao pomoć socijalno ugroženim porodicama u Maglaju i Zavidovićima

Regionalni odbor “Merhameta” Maglaj podijelio je po 10 kilograma brašna, mlječne proizvode i voće za 62 socijalno ugrožene porodice, koje su korisnici “Merhametove” narodne kuhinje u tom gradu. Mliječne proizvode je od “Merhameta” dobilo i 100 korisnika kuhinje u Zavidovićima.

Pomenute proizvode “Merhametu” su donirali gradačačke firme “Mlin Nezić”, “Mliječna industrija 99” te firma “Đulić”. Naime, “Mlin Nezić” donirao je 3.000 kilograma brašna, a “Mliječna industrija 99” 1.440 litara, 660 litara jogurta i 156 komada pavlake. Vrijednost donacija iznosila je oko 5.000 KM.

Osim toga, maglajski “Merhamet” je dobio i voće i povrće od Mirze Dedića, saopćeno je iz HO “Merhamet”.

– Zahvaljujemo se pomenutim firmama na vrijednim donacijama. Inače, te firme su naši stalni donatori. Zahvaljujući njima i drugim našim donatorima, korisnici naših kuhinja u Maglaju i Zavidovićima imaju kvalitetan i siguran obrok – izjavila je direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Maglaj Sanela Omerović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE