SvijetEvropaMerkel namjerava do 2025. smanjiti nezaposlenost u Njemačkoj ispod tri posto

Merkel namjerava do 2025. smanjiti nezaposlenost u Njemačkoj ispod tri posto

Njena Demokršćanska unija zajedno sa Kršćanskom socijalističkom unijom (CSU)  obećali su u ekonomskom programu uoči septembarskih nacionalnih izbora da neće povećavati poreze i da će investirati još više.

Također, osim što namjeravaju „dokinuti nezaposlenost“, planiraju i povećati broj policajaca, izgraditi nove stambene jedinice i pojačati podršku porodicama.

Merkel će se u septembru boriti za četvrti mandat, a nakon što je prije samo nekoliko sedmica pobijedila na lokalnim izborima povećavajući prednost u odnosu na konkurente. Merkel planira do 2025. godine nezaposlenost koja sada iznosi 5,5 posto, svesti ispod tri procenta.

– Uvjereni smo da možemo to uraditi – rekla je Merkel na konferenciji za novinare sa liderom CSU Horstom Seehoferom prilikom prezentiranja programa koji su nazvali “Prosperitet i sigurnost za sve”.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE