SvijetMerkel nije iznenađena neobjavljenim razgovorom Trumpa i Putina

Merkel nije iznenađena neobjavljenim razgovorom Trumpa i Putina

Bijela kuća potvrdila je u utorak da su američki predsjednik Donald Trump i njegov ruski kolega Vladimir Putin imali drugi, ranije neobjavljeni razgovor, na samitu u Hamburgu 7. jula na večeri nakon  koncerta.

Vanjskopolitički kolumnist tvrdi da je razgovarao s dvojicom ljudi koji su mu rekli da su oni koji su bili prisutni opisali sastanak kao srdačan.

Portparol Merkel Steffen Seibert nije komentirao detalje razgovora, ali je naglasio da je večera, “upravo kako smo se nadali, proizvela živahnu konverzaciju” među brojnim učesnicima samita.  Kazao je da kancelarka “u svakom slučaju nije iznenađena, a ni zbunjena bilo čime”, prenosi Associated Press.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE