BiHPolitikaMešalić: Nema govora o gašenju DF-a

Mešalić: Nema govora o gašenju DF-a

– Mi ćemo taj front protiv kriminala, korupcije, nepotizma, nacionalizma i šovinizma napraviti.  Biće to veliki narodni front za spas Bosne i Hercegovine koju su počeli dijeliti, iako je već opljačkana – rekao jeMešalić.

Istakao je da razlozi zbog kojih pojedini vijećnici odlaze nisu ideološke prirode, već čisto sitno interesne, što se pokazalo prilikom glasanja kada su neki  tražili da i DF uvede bjanko mjenice i notarske ugovore te da tako veže zastupnike i vijećnike za stranku.

– Gotovo sve političke stranke to rade, te se pokreću i tužbe ukoliko napustite SDA, HDZ, SBB, SBiH, itd. Međutim, Željko Komšić se otvoreno suprotstavio rekavši da on to neće, jer ljudi koji su s nama su tu ili bi trebali biti radi građana, države, ideologije, a ne radi sebe. Ko želi da ide, da napusti, da se proda, neka ide. I to je razlog odlaska pojedinih koji su realno bili politički anonimusi, kao i danas, sve dok se nisu slikali sa Željkom Komšićem, bili na bilbordima DF-a i tako dobili povjerenje – naveo je Mešalić.

Naglasio je da će Demokratska fronta opstati, kao i Bosna i Hercegovina, pročistiti  redove i stati kao i dosad uz sve poštene građane BiH u frontu za spas i oslobođenje od unutrašnje okupacije, tajkuna, pljačkaša i nacionalista, saopćeno je, između ostalog, iz DF-a.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE