BiHPolitikaMesić: Treći entitet bio bi ubitačan za Hrvate BiH, rješenje treba tražiti...

Mesić: Treći entitet bio bi ubitačan za Hrvate BiH, rješenje treba tražiti u cjelovitoj državi

– Puno je bilo ambicija da se razbije Bosna i Hercegovina, na razne načine. Jedan od tih načina je i osnivanje trećeg entiteta. Ali, mnogi Hrvati u BiH ne znaju da bi to bio kraj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Formirati entitet od jednog dijela Hercegovine bilo bi ubitačano za Hrvate Bosne i Hercegovine. Jer, šta bi u tom slučaju bilo sa Posavinom, šta će biti sa centralnom Bosnom, šta će biti sa Hrvatima u Sarajevu, šta će biti sa Hrvatima u cijeloj Bosni?  – rekao je Mesić tokom nedavnog boravka u Bihaću.

Dodao je da Hrvatska uvijek može pomoći i treba pomoći BiH, ali samo u onim slučajevima kada se radi o cjelovitoj Bosni i Hercegovini.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE