SportNogometMessi spasio Barcelonu od poraza kod Villarreala

Messi spasio Barcelonu od poraza kod Villarreala

U 17. kolu španske Primere Villarreal je bio nadomak pobjede na El Madrigalu protiv Barcelone, međutim Katalonci su se uspjeli spasiti golom Lionela Messija (1:1). Villarreal je imao dvije velike šanse na početku utakmice, a oba puta u prilici se našao Jonathan dos Santos. Barcelona je zaprijetila preko Neymara u 24. minuti, kada je Brazilac šutirao malo pored gola.
Lionel Messi je pokušao glavom nakon kornera u 43. minuti, ali je udarac ispod prečke sjajno odbranio golman Žute podmornice. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika.
Na početku drugog poluvremena Katalonci su dožijeli šok. Alexandre Pato je poslao odličnu loptu za Nicolu Sansonea, koji je pogodio za vodstvo Villarreala.
Katalonski klub bio je veoma blizu izjednačenja u 73. minuti kada je šutirao Messi, ali je lopta pogodila stativu. Barcelona je imala veliki posjed lopte, da bi u 90. minuti Messi postigao prekrasan gol za 1:1.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE