SportNogometMetalleghe uz Olimpic ispada iz nogometne Premijer lige

Metalleghe uz Olimpic ispada iz nogometne Premijer lige

Odigrani su mečevi posljednjeg kola nogometne Lige za opstanak, nakon kojeg smo saznali ko će uz Olimpic napustiti društvo najboljih. Ekipa Metalleghea iz Jajca je uoči posljednjeg kola bila u najtežoj situaciji i na kraju oni nakon samo jedne sezone napuštaju premijerligaško društvo, jer su na gostovanju kod Mladosti remizirali rezultatom 2:2, što im nije bilo dovoljno za opstanak. Vitez je očekivano na Otoci sa 1:0 savladao otpisani Olimpic, dok je Čelik na Pecari remizirao sa Širokim Brijegom 1:1, mada se na kraju ispostavilo da im nije ni trebao taj bod. Konačna tabela Lige za opstanak izgleda ovako. Mladost i Široki Brijeg su osvojili po 37 bodova, Čelik i Vitez po 35, Metalleghe je osvojio 32, a Olimpic 23 boda.  Danas se igraju dueli posljednjeg kola Lige za prvaka, u kojoj se za titulu bore Zrinjski, Željezničar i Sarajevo, a parovi posljednjeg kola su: Zrinjski – Sloboda, Željezničar – Radnik i Krupa – Sarajevo. Najbolju situaciju ima Zrinjski koji je osvojio 61 bod i sa pobjedom će sigurno odbraniti naslov prvaka. Željezničar ima 60 i čeka kiks Mostaraca, dok Sarajevo sa 59 čeka kiks i Zrinjskog i Željezničara pa da eventualnom pobjedom osvoje titulu prvaka. Utakmice počinju u 17 sati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE