ZDKSportMićo Kuzmanović iz FK Mladost ide u Seriu A?

Mićo Kuzmanović iz FK Mladost ide u Seriu A?

Malo više od 30 dana je proteklo od kraja zimskog prelaznog roka, ali su već počele špekulacije oko transfera koji bi se mogli dogoditi na ljeto. Jedno od prvenstava koje bi mogao biti rasadnik talenata je BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, portal calcioweb.eu je kontaktirao agenta Michelea Fanciullija, koji bi trebao sarađivati sa nekim klubovima u BiH.

Mićo Kuzmanović je prethodnog vikenda zablistao u meču sa Slobodom gdje je postigao jedan pogodak i upisao asistenciju u pobjedi svog tima FK Mladost DK rezultatom 3:1, a sada bi ga Fanciulli mogao odvesti sa Grbavice.

”Sutra letim za Bosnu i Hercegovinu i želim skrenuti pažnju na Miću Kuzmanovića, fudbalera Mladosti iz Doboja kod Kaknja koji ima karakteristike Federica Chiese, fudbalera Fiorentine i sina legendarnog napadač Enrica”, kaže Fanciulli i dodaje:

”Mnogi klubovi su bili zainteresovani za njega, pretežno iz italijanske Serije A, a čak i iz SAD-a su slali upite za njega kao i mnogi klubovi iz zapadne Evrope. Teško će ostati u Bosni i Hercegovini”.

Drugi igrač koji je interesantan jeste napadač Željezničara, Ivan Lendrić, koji je već nastupao u Italiji, u ekipi Sudtirol, ali tada je imao 23 godine.

Sada je rođeni Splićanin iskusniji i bolji napadač nego prije dvije godine i sigurno spada u red najboljih napadača u našem prvenstvu.

”Lendrić ima iste karakteristike kao Nikola Kalinić. On je tip napadača za kojeg su postojale ponude iz Kine, ali su one odbijene jer on ima namjeru da napravi transfer u neku od najjačih evropskih liga. Imao je ponude iz Italije, ali sada je rano pričati o ljetnom prelaznom roku. BiH je leglo talenta i to će se pokazati”, zaključio je Fanciulli.

 

 

Visoko.co.ba/Sportske.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE