Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Microsoft Net...

Microsoft NetWork 7: Uspješno okončana najveća tehnološko-poslovna konferencija u BiH

145
PODIJELI

Microsoft NetWork 7, najveća tehnološko-poslovna konferencija u Bosni i Hercegovini završena je u petak.

Sedmu godinu za redom Microsoft je na jednom mjestu okupio najpoznatije regionalne predavače te najveće stručnjake iz bh.  IT industrije.

Centralne teme ovogodišnje konferencije bile su proces digitalne transformacije i cybersecurity.

Tokom protekla tri dana,  čak 900 učesnika prisustvovalo je na 80 održanih predavanja, a na jednom mjestu okupili su se brojni IT stručnjaci i predavači, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i regiona.

”Prvog dana konferencije govorili smo konceptualno o digitalnoj transformaciji poslovanja, a drugog i trećeg objasnili smo šta ona znači u praksi. I ovogodišnjom konferencijom dali smo do znanja  koliko je važno podizanje svijesti o sigurnosti okruženja i podataka korisnika, o čemu su se donijeli zaključci na održanom okruglom stolu.”, kazao je Enis Šahinović, direktor programa Microsoft NetWork konferencije.

Elena_Andjelic_Enis_Sahinovic_RSA.jpg - Uspješno okončana najveća tehnološko-poslovna konferencija u BiH
Elena Anđelić i Enis Šahinović

Na konferenciji su predstavljena nova rješenja, a održan je i okrugli stol o temi ”Cyber sigurnost” gdje je ukazano da je i Bosna i Hercegovina među najugroženijim zemljama u regionu sa aspekta ranjivosti informacionih sistema. Naš krivični zakon je zadovoljavajući, a jedan od najvećih problema je nedostatak stručnog kadra.

“Hvala svim našim partnerima bez kojih organizacija ovako velikog događaja ne bi bila moguća. Već razmišljamo o narednoj konferenciji, i zasigurno ćemo i iduće godine prezentirati uspješne priče lokalnih kompanija i partnera, ali i govoriti  o rezultatima naše suradnje s fakultetima i doprinosa obrazovanju”, kazao je na kraju konferencije Enis Šahinović.

 

Visoko.co.ba/Radiosarajevo.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.