SportNogometMilan ponudio Realu 70 miliona eura za Moratu

Milan ponudio Realu 70 miliona eura za Moratu

La Gazzetta dello Sport tvrdi da je Milan “veoma blizu” dovođenja Alvara Morate nakon što je ovaj klub Real Madridu ponudio 70 miliona eura, a igraču godišnju platu od 10 miliona eura.
“Bilo bi lijepo dovesti jednog od sjajnih napadača Andreu Belottija, Moratu ili Pierrea-Emericka Aubameyanga. Vidjet ćemo na koga će pasti izbor. Također, u igri su još neka imena kojih još uvijek nema u medijima. Još uvijek razmišljamo šta ćemo uraditi”, izjavio je direktor Milana Marco Fassone.

La Gazzetta dello Sport ipak tvrdi da je Morata prvi izbor Rossonera te da pregovori brzo napreduju. Milan nudi Realu 70 miliona eura, što je znatno manje od traženih 90 miliona eura. Španskom reprezentativcu je ponuđena godišnja plata od 10 miliona eura.

Morata je bio blizu Milana i prošlog mjeseca, ali je tada izjavio da ne može izdati Juventus za koji je igrao u Italiji te potpisati za Milan, koji je veliki rival.

Međutim, neuspjeh Manchester Uniteda i Chelseaja da se dogovore s Realom i dovedu igrača u svoje redove mogao bi natjerati Moratu da promijeni mišljenje, jer je njegova želja da više igra.

Rossoneri su u posljednje vrijeme doveli sjajne igrače među kojima su Leonardo Bonucci, Lucas Biglia, Franck Kessie, Andrea Conti, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez i Hakan Calhanoglu.

Morata je nedavno promijenio menadžera koji je više otvoren za saradnju s Milanom.

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE